Mijn diensten

Vanuit Lemnis-kaat wil ik je ondersteunen bij het (her)erkennen, te verwerken en los te laten van een traumatische of verlies ervaring.

De schrik mag uit het lijf! The Body keeps the Score. 

Mindmap bij trauma en verlies

Om een passende behandeling te geven wil ik graag kennis met je maken door in eerste instantie te luisteren naar je verhaal. Tijdens het bespreken van jouw levensloop teken ik mee, maak ik een mindmap (een zielstekening). Dit helpt mij om inzicht te krijgen maar ook om mij te verbinden aan jouw persoonlijke situatie. Door met en afstand naar de map te kijken, vallen situaties, personen of gebeurtenissen op hun plek. De uitkomst van de mindmap is het vertrekpunt voor de in te zetten methoden.

Wanneer zielssporen op papier worden gezet ontstaat een levenslijn. Een inzicht in wat er in een leven heeft plaatsgevonden. Welke gebeurtenissen mogen zichtbaar en ont-wikkeld worden? Een mindmap helpt om de “chaos” in je hoofd te ordenen. Levenshobbels te duiden, het verhaal helder te krijgen en de vergeten punten in te kleuren.

Met deze gegevens gaan wij samen aan het werk, wij kiezen een methode die aansluit bij jou persoonlijke (trauma verwerking) vraagstuk. Dit kan zijn door te werken met o.a. lichaamsbewustzijn, body drum release, systemisch werk, opstelling, wandel coaching, ontspanning massage, aromatherapie – of een combinatie van methoden.

Bij verlies werken wij met het maken van een persoonlijke archief kast (PAK), welke verliezen hebben er plaats gevonden, wat zijn kracht of verliesbronnen die we kunnen gebruiken. Daarnaast kijken we naar een analyse en persoonlijke interventie (PSA, PSI) om het verlies alsnog te verwerken. Bij verlies draait het mede om BAO – bewust worden, afscheid nemen en weer opbouwen!

Loopbaancoaching 

Momenteel ben ik in opleiding tot bezielend loopbaan coach, ik verwacht deze opleiding in maart 2024 af te ronden. Doordat wij gedurende ons werkende leven met veel facetten van verandering en verlies worden geconfronteerd sluit deze manier van coachen goed aan bij mijn dienstverlening.

Met bezielende loopbaancoaching, of inspirerende loopbaancoaching, kan ik ondersteunen bij het ontdekken van jou missie, passies, sterke punten, doelen en waarden om zo een vervullende loopbaan te ontwikkelen. Deze vorm van coaching is gericht op het vinden van meer voldoening en betekenis in je werk. Met balans tussen denken, voelen en inspireren waarbij zelfinzicht en zelfliefde centraal staat. 

Vormen van massage 

Het holistische aspect van een massage is dat het om het geheel gaat, wij verwerken niet alleen door te weten maar vooral door te voelen. Wij hebben een driedelig brein.  Het gaat om de samenwerking, de verbinding van het reptielen brein, emotionele / zoogdieren brein en onze cortex / de bast / ons denkvermogen. Wij kunnen als zoogdieren niet zonder huidcontact – huidcontact zorgt voor herstel! 

En massage kan ondersteunend werken – ingezet worden tijdens of na trauma verwerking, maar kan ook los staan van een behandeling. Massage maakt dat we beter in ons vel zitten, wij harmonie en innerlijke rust ervaren, veelal beter kunnen slapen en ons minder gejaagd voelen.

Je bent ook (” zonder trauma of verlies”) welkom voor een ontspanning massage.

 • Metamorfosemassage

  Metamorfosemassage is een zachtaardige vorm van massage die gericht is op het bevorderen van ontspanning en welzijn door het aanraken van reflexpunten op de voeten, handen en het hoofd. Deze massagevorm is gebaseerd op het concept dat ervaringen en spanningen uit de prenatale periode invloed hebben op het latere leven.

  Tijdens een metamorfosemassagesessie worden specifieke reflexpunten, die corresponderen met de prenatale ontwikkeling, zachtjes gestimuleerd door lichte aanraking en massagetechnieken. Deze aanraking is bedoeld om een staat van diepe ontspanning te bevorderen en eventuele energieblokkades te helpen oplossen.

  De massage is niet gericht op het verlichten van specifieke fysieke klachten, maar eerder op het vrijmaken van vastgehouden spanningen en het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het doel is om ruimte te creëren voor persoonlijke groei, ontspanning en welzijn op zowel fysiek als emotioneel niveau.

 • Holistisch energetische massage

  De holistisch energetische massage is een vorm van massage die niet alleen gericht is op het fysieke lichaam, maar ook op de geestelijke en energetische aspecten van jou lijf : lichaam, geest en ziel.

  Met deze vorm van massage maakt ik gebruik van verschillende massagetechnieken, maar integreert ook elementen van energetisch werk, zoals het in balans brengen van de energiestromen in het lichaam volgens bepaalde energetische principes door bijvoorbeeld zachte aanraking, reiki, het herstellen of harmoniseren van de energiebalans.

  Holistisch energetische massage beoogt niet alleen fysieke spanning te verlichten, maar ook energetische blokkades op te heffen en het welzijn van jou als geheel te bevorderen. Het kan helpen bij het verminderen van stress, het bevorderen van ontspanning, het stimuleren van zelfgenezing en het herstellen van de balans tussen lichaam, geest en ziel.

 • Lomi Lomi massage

  Lomi Lomi massage, ook wel bekend als “Hawaiiaanse massage”, is een traditionele vorm van massage die zijn oorsprong heeft in Hawaï. Het wordt beschouwd als een rituele helende massage die gericht is op het harmoniseren van het lichaam en de geest. Lomi Lomi massage is een liefdevolle aanraking.

  De term “Lomi Lomi” betekent in de Hawaiiaanse taal “drukken, kneden en wrijven”. Het is een holistische massagevorm die gebruikmaakt van lange, vloeiende bewegingen met zowel mijn handen en als onderarmen . De massage richt zich op het losmaken van spanning in spieren, het verbeteren van de bloedcirculatie en het bevorderen van een gevoel van ontspanning en welzijn. Naast de fysieke aspecten van de massage wordt Lomi Lomi gezien als een ceremonieel en spiritueel gebeuren, waarbij ik als de massage therapeut niet alleen met de handen werkt, maar ook een spirituele verbinding tot stand probeert te brengen met jou als ontvanger. De massage kan variëren in intensiteit en wordt vaak uitgevoerd met olie op de blote huid terwijl je bedekt bent met doeken.

   

  Weet dat je welkom bent, dat veiligheid en geborgenheid te allen tijde voorop staat. Ik hecht enorme waarde aan het gevoel van warmte, comfort en bescherming dat voortkomt uit een gevoel van wederzijds respect, verbondenheid en vertrouwdheid. 

  maar spirituele verbinding tot stand probeert te brengen met jou als ontvanger. De massage kan variëren in intensiteit en wordt uitgevo

Recensies

Een wonder !!!

november 7, 2022

Een wonder ,

Toen ik mijn zelf begin het jaar behoorlijk kwijt was door extreme gebeurtenissen in de gezins situatie wist ik even niet meer wat ik moest.

wel wist ik dat ik hulp moest zoeken .

Via het werk kwam ik met alle geluk van de wereld bij Karolien terecht.

zij is met mij aan de slag gegaan en ik kwam er achter dat er bij mij nog veel meer dingen dwars zaten .

samen met karolien hebben we geprobeerd alles weer op een rijtje te zetten dit heeft mij zo enrom goed gedaan .

ik heb mij zelf terug gevonden en alle oud zeer een plekje gegeven .

ik ben enorm dankbaar dat ik zulke goede hulp van Karolien heb mogen krijgen .

het is ongekend hoe zij dit allemaal doet en ik vind het nog steeds heel onwerkelijk dat ik met haar hulp de rust en controle terug heb gekregen .

ik kan het iedereen aanraden !!!

Karolien enorm bedankt .

jeroen

Liefdevol

februari 18, 2021

Heel erg fijn, ze helpt je goed inzicht krijgen in je situatie, hoe je hier het beste mee om kan gaan en staat tijdens deze weg altijd voor je klaar. Het gevoel dat er iemand met je mee kijkt en denkt en er altijd voor je is heeft mij een stuk sterker gemaakt om moeilijke momenten door te komen, of beter gezegd; volgens Karolien, hoef je er niet altijd doorheen, maar kan je er soms ook boven over of onderdoor.

Dit heeft mij veel ademruimte gegeven.

A

Iedereen aan te raden.

februari 18, 2021

Erg laagdrempelig en naar mijn idee voor iedereen.

Ik wist niet goed wat ik kon verwachten, maar Karolien heeft ons met zo ontzettend veel liefde en aandacht geholpen in een tijd waarvan we niet wisten waar we moesten zoeken en wat voor hulp we nodig hadden.

Karolien hielp alles op een rijtje te zetten en een overzichtelijk verhaal te maken, wat veel lucht gaf. Ook de emdr behandeling was intens, maar echt bijzonder, achteraf voel je veel ontlading en voel je je letterlijk lichter.

Het is geen probleem als je zelf de woorden niet weet of op kunt brengen, want het lijkt bijna vanzelf omhoog te komen wat dwars zit, zo heb ik het ervaren.

Ze denkt heel fijn mee en is zeer breed inzetbaar.

Ook de massage was fijn en net als alles vol oprechte aandacht en liefde gegeven.

Manouk