Mijn diensten

Vanuit Lemnis-kaat wil ik je ondersteunen bij het (her)erkennen, te verwerken en los te laten van een traumatische ervaring. De schrik mag uit het lijf! Ik wil je daarnaast ontdoen van opgebouwde spanning in het lijf doormiddel van een diepe en ontspannen ademhaling en of een energetische massage.

Om een passende behandeling te geven wil ik graag kennis met je maken door in eerste instantie te luisteren naar je verhaal. Tijdens jouw levensloop teken in mee, maak ik een mind map. Dit helpt mij om inzicht te krijgen maar ook om mij te verbinden aan jouw persoonlijke situatie. Door met en afstand naar de map te kijken, vallen situaties, personen of gebeurtenissen op hun plek.

Met deze gegevens gaan wij samen aan het werk, wij kiezen een methode die aansluit bij jou persoonlijke (trauma verwerking) vraagstuk. Dit kan zijn door te werken met lichaamsbewustzijn, een levenslijn (regressie), body drum release, holistische EMDR, ontspanning massage, aromatherapie – of een combinatie van methoden.

En massage kan ondersteunend werken – ingezet worden tijdens of na trauma verwerking, maar kan ook los staan van een behandeling. Massage maakt dat we beter in ons vel zitten, wij harmonie en innerlijke rust ervaren, veelal beter kunnen slapen en ons minder gejaagd voelen.

Je bent dus ook (” zonder trauma”) welkom voor een ontspanning massage.

Het holistische aspect van een massage is dat het om het geheel gaat, wij verwerken niet alleen door te weten maar vooral door te voelen. Wij hebben een driedelig brein.  Het gaat om de samenwerking, de verbinding van het reptielen brein, emotionele / zoogdieren brein en onze cortex / de bast / ons denkvermogen.

Wij mensen bekijken veelal situaties met (onbewust) in ons achterhoofd – moeten we ons klaarmaken voor een vlucht, gevecht (of verdoving – verlamming).

Om weer uit je eigen kracht te laten putten, gebruik te maken van je innerlijk kompas (sie), wil ik mij richten op,

Werkwijze – algemene voorwaarden bij coaching, trauma verwerking en of ont-spanning massage 

 • Om de behandeling goed te laten verlopen, hanteert Lemnis-Kaat coaching een aantal algemene voorwaarden. Wanneer een afspraak gemaakt wordt, wordt er vanuit gegaan dat de voorwaarden doorgelezen zijn en dat je hiermee akkoord bent. Een behandeling wordt afgestemd op jou persoonlijke situatie en is hiermee altijd maatwerk. Voorafgaand aan de eerste behandeling wordt daarom een intake – kennismakingsgesprek – (mind map) gehouden. Je bent zelf verantwoordelijk voor de juistheid van de (medische) informatie die je verstrekt. Op basis hiervan kan de behandeling op een verantwoorde en veilige manier worden gegeven. Bij wijzigingen in de situatie bent jezelf verantwoordelijk om dit door te geven.
 • Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Zonder schriftelijke toestemming worden deze nooit aan derden verstrekt.
 • Bij Lemnis-Kaat coaching worden geen diagnoses gesteld. In geval van twijfel bestaat de mogelijkheid om af te zien van het geven van een behandeling en wordt je doorverwezen naar huisarts of specialist.
 • Bij koorts, infectieziekten als griep – covid-19 / verkoudheid/ keelontsteking, in geval van steenpuisten en bij hartklachten mag er niet gemasseerd worden. Bij acute blessures, hoge bloeddruk en ziektes is het raadzaam om vooraf advies te vragen aan je huisarts of een massage helpend is.
 • Gemaakte afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Vergeten afspraken worden voor 50% in rekening gebracht.
 • In geval van ziekte of noodzakelijke afwezigheid door overmacht kan een afspraak afgezegd worden en verplaatst worden naar een ander geschikt moment.
 • Betaling verloopt via een factuur per mail en of betaalverzoek (per WhatsApp) de tarieven (die vermeld staan op de website) zijn inclusief 21% BTW – worden niet vergoed vanuit de ziektekostenverzekering.
 • Lemnis-Kaat coaching is niet verantwoordelijk voor beschadiging, diefstal en/of verlies van persoonlijke bezittingen.
 • Sommige mensen hebben verkeerde verwachtingen van een massage en dit kan leiden tot misverstanden. Erotische en/of seksuele massages maken geen deel uit van de ontspanning massages die Lemnis-Kaat coaching aanbiedt.
 • Behandelingen worden uitsluitend gegeven op afspraak en niet vergoed vanuit de ziektekostenverzekering.
 • Door akkoord te gaan met deze voorwaarden verklaart u, dat u Lemnis-Kaat coaching niet aansprakelijk stelt voor bij- en/of nawerkingen die mogelijk het gevolg zouden kunnen zijn van een ontvangen behandeling.

Recensies

Een wonder !!!

Rated 5 out of 5
november 7, 2022

Een wonder ,

Toen ik mijn zelf begin het jaar behoorlijk kwijt was door extreme gebeurtenissen in de gezins situatie wist ik even niet meer wat ik moest.

wel wist ik dat ik hulp moest zoeken .

Via het werk kwam ik met alle geluk van de wereld bij Karolien terecht.

zij is met mij aan de slag gegaan en ik kwam er achter dat er bij mij nog veel meer dingen dwars zaten .

samen met karolien hebben we geprobeerd alles weer op een rijtje te zetten dit heeft mij zo enrom goed gedaan .

ik heb mij zelf terug gevonden en alle oud zeer een plekje gegeven .

ik ben enorm dankbaar dat ik zulke goede hulp van Karolien heb mogen krijgen .

het is ongekend hoe zij dit allemaal doet en ik vind het nog steeds heel onwerkelijk dat ik met haar hulp de rust en controle terug heb gekregen .

ik kan het iedereen aanraden !!!

Karolien enorm bedankt .

jeroen

Liefdevol

Rated 5 out of 5
februari 18, 2021

Heel erg fijn, ze helpt je goed inzicht krijgen in je situatie, hoe je hier het beste mee om kan gaan en staat tijdens deze weg altijd voor je klaar. Het gevoel dat er iemand met je mee kijkt en denkt en er altijd voor je is heeft mij een stuk sterker gemaakt om moeilijke momenten door te komen, of beter gezegd; volgens Karolien, hoef je er niet altijd doorheen, maar kan je er soms ook boven over of onderdoor.

Dit heeft mij veel ademruimte gegeven.

A

Iedereen aan te raden.

Rated 5 out of 5
februari 18, 2021

Erg laagdrempelig en naar mijn idee voor iedereen.

Ik wist niet goed wat ik kon verwachten, maar Karolien heeft ons met zo ontzettend veel liefde en aandacht geholpen in een tijd waarvan we niet wisten waar we moesten zoeken en wat voor hulp we nodig hadden.

Karolien hielp alles op een rijtje te zetten en een overzichtelijk verhaal te maken, wat veel lucht gaf. Ook de emdr behandeling was intens, maar echt bijzonder, achteraf voel je veel ontlading en voel je je letterlijk lichter.

Het is geen probleem als je zelf de woorden niet weet of op kunt brengen, want het lijkt bijna vanzelf omhoog te komen wat dwars zit, zo heb ik het ervaren.

Ze denkt heel fijn mee en is zeer breed inzetbaar.

Ook de massage was fijn en net als alles vol oprechte aandacht en liefde gegeven.

Manouk