Lemnis-Kaat

Vanuit Lemnis-kaat wil ik je ondersteunen bij het (her)erkennen, te verwerken en los te laten van een traumatische ervaring. De schrik mag uit het lijf! Ik wil je daarnaast ontdoen van opgebouwde spanning in het lijf doormiddel van een diepe en ontspannen ademhaling en of een energetische massage.

Om een passende behandeling te geven wil ik graag kennis met je maken door in eerste instantie te luisteren naar je verhaal. Tijdens jouw levensloop teken in mee, maak ik een mind map. Dit helpt mij om inzicht te krijgen maar ook om mij te verbinden aan jouw persoonlijke situatie. Door met en afstand naar de map te kijken, vallen situaties, personen of gebeurtenissen op hun plek.

Met deze gegevens gaan wij samen aan het werk, wij kiezen een methode die aansluit bij jou persoonlijke (trauma verwerking) vraagstuk. Dit kan zijn door te werken met lichaamsbewustzijn, een levenslijn (regressie), body drum release, holistische EMDR, ontspanning massage, aromatherapie – of een combinatie van methoden.

En massage kan ondersteunend werken – ingezet worden tijdens of na trauma verwerking, maar kan ook los staan van een behandeling. Massage maakt dat we beter in ons vel zitten, wij harmonie en innerlijke rust ervaren, veelal beter kunnen slapen en ons minder gejaagd voelen.

Je bent dus ook (” zonder trauma”) welkom voor een ontspanning massage.

Het holistische aspect van een massage is dat het om het geheel gaat, wij verwerken niet alleen door te weten maar vooral door te voelen. Wij hebben een driedelig brein.  Het gaat om de samenwerking, de verbinding van het reptielen brein, emotionele / zoogdieren brein en onze cortex / de bast / ons denkvermogen.

Wij mensen bekijken veelal situaties met (onbewust) in ons achterhoofd – moeten we ons klaarmaken voor een vlucht, gevecht (of verdoving – verlamming).

Om weer uit je eigen kracht te laten putten, gebruik te maken van je innerlijk kompas (sie), wil ik mij richten op,

Helen.

Helen Metamorfose massage Metamorfose massage bestaat uit een zachte aanraking (massage) van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten, de...

Lees meer

Trauma verwerking.

Trauma verwerking Trauma coaching is een ondersteuning bij het verwerken van ingrijpende gebeurtenissen. Traumatische ervaringen hebben vaak...

Lees meer

Opruimen en inzicht.

Opruimen en inzicht Bij trauma verwerking gaan we terug naar de oorspronkelijk ervaringen die ten grondslag liggen aan onze huidige problemen. Die...

Lees meer

Vertrouwen en oprechte aandacht.

Vertrouwen is een belangrijk onderdeel in iedere relatie maar ook de meest kwetsbare. Een ander vertrouwen is soms heel moeilijk om dat je jezelf...

Lees meer
 • Werkwijze – algemene voorwaarden bij coaching, trauma verwerking en of ont-spanning massage 
 • Om de behandeling goed te laten verlopen, hanteert Lemnis-Kaat coaching een aantal algemene voorwaarden. Wanneer een afspraak gemaakt wordt, wordt er vanuit gegaan dat de voorwaarden doorgelezen zijn en dat je hiermee akkoord bent. Een behandeling wordt afgestemd op jou persoonlijke situatie en is hiermee altijd maatwerk. Voorafgaand aan de eerste behandeling wordt daarom een intake – kennismakingsgesprek – (mind map) gehouden. Je bent zelf verantwoordelijk voor de juistheid van de (medische) informatie die je verstrekt. Op basis hiervan kan de behandeling op een verantwoorde en veilige manier worden gegeven. Bij wijzigingen in de situatie bent jezelf verantwoordelijk om dit door te geven.
 • Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Zonder schriftelijke toestemming worden deze nooit aan derden verstrekt.
 • Bij Lemnis-Kaat coaching worden geen diagnoses gesteld. In geval van twijfel bestaat de mogelijkheid om af te zien van het geven van een behandeling en wordt je doorverwezen naar huisarts of specialist.
 • Bij koorts, infectieziekten als griep – covid-19 / verkoudheid/ keelontsteking, in geval van steenpuisten en bij hartklachten mag er niet gemasseerd worden. Bij acute blessures, hoge bloeddruk en ziektes is het raadzaam om vooraf advies te vragen aan je huisarts of een massage helpend is.
 • Gemaakte afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden geannuleerd. Vergeten afspraken worden voor 50% in rekening gebracht.
 • In geval van ziekte of noodzakelijke afwezigheid door overmacht kan een afspraak afgezegd worden en verplaatst worden naar een ander geschikt moment.
 • Betaling verloopt via een factuur per mail en of betaalverzoek (per WhatsApp) de tarieven (die vermeld staan op de website) zijn inclusief 21% BTW – worden niet vergoed vanuit de ziektekostenverzekering.
 • Lemnis-Kaat coaching is niet verantwoordelijk voor beschadiging, diefstal en/of verlies van persoonlijke bezittingen.
 • Sommige mensen hebben verkeerde verwachtingen van een massage en dit kan leiden tot misverstanden. Erotische en/of seksuele massages maken geen deel uit van de ontspanning massages die Lemnis-Kaat coaching aanbiedt.
 • Behandelingen worden uitsluitend gegeven op afspraak en niet vergoed vanuit de ziektekostenverzekering.
 • Door akkoord te gaan met deze voorwaarden verklaart u, dat u Lemnis-Kaat coaching niet aansprakelijk stelt voor bij- en/of nawerkingen die mogelijk het gevolg zouden kunnen zijn van een ontvangen behandeling.