Blij Binnenste

Ik voel me van binnen blij, soms bang, boos of bedroefd. Ik weet het gaat ook weer voorbij, En dat verstoppen dus niet hoeft.

Soms vergeet ik hoe het moet:

Mijn binnenste naar buiten, dan weet ik het gewoon niet goed, hoe ik mij kan uiten.

Kunnen wij ’t dan samen doen? Misschien weet jij het wel. Jouw luisterend oor, jouw lieve zoen maakt het rustig in mijn vel. Ik voel me van binnen blij omdat alles er mag zijn. Alles wat er hoort bij mij, van fijn tot helemaal niet fijn.

bron, Mizzemos, zondag, 10 januari 2021

Zondagmorgen is altijd een heerlijk moment om voor jezelf te nemen. Ik ben vanmorgen begonnen met een ochtendwandeling met onze hond Bas. De grond en het gras nog breekbaar van de vorst, de lucht schoon en fris, de zon die de hemel prachtig kleurt. Nog geen mens op straat, alleen Bas – de vogels en ik. Puur genieten.

Nu met een kopje koffie in de praktijk – terugkijkend op afgelopen week en plannen maken voor de week die voor ons ligt.

Afgelopen week werd is gebeld door een regisseur van een televisie programma, of ik in hun uitzending iets wil komen vertellen over psychologie en coaching in Nederland. Waar lopen wij in corona tijd nu tegen aan en wat kan Lemis-Kaat dan betekenen.

Ik voelde mij enorm vereerd, euforisch, hoe komen ze nou bij mij? Die uitzending komt er niet – althans niet mij erin, de 2 minuten zendtijd en de daaraan gekoppelde eigen bijdrage waren een financiële stapt te ver voor mij. Mijn boodschap is er echter niet minder om.

Het is van groot belang dat wij blijven communiceren, juist in deze tijd – dat kan door te praten, schrijven of bijvoorbeeld te tekenen – maar zeker ook door gehoor te geven aan de non verbale communicatie. Is je lijf gespannen, geeft het ergens een pijnsignaal, zijn we vermoeid – luisteren wij erna of stoppen wij het juist weg? Maakt je hoofd overuren, bruis je van de energie en ideeën of verlam je en verstom je in eenzaamheid. Wees je er in eerste instantie van bewust – er iets mee doen is een volgende stap. Coaching en goedgesprek, mind mapping en samen wandelen kan altijd. Ook in corona tijd kunnen wij dit prima op afstand doen.

Massage, huidcontact mag nu even niet – terwijl ons lijf daarom schreeuwt en al zoveel leed kan verzachten, een luisterend oor, een knuffel of kus op je wang, het vormt vertrouwen en geborgenheid.

Een voeten bad geeft een warme omhelzing, geeft rust en laat je gedachten er gewoon even zijn. Dit is iets wat je gemakkelijk zelf kunt verzorgen, neem minimaal een half uurtje de tijd, voeg een geurige olie of badzout toe en smeer je voeten nadien in met een lekkere crème. Warme sokken of pantoffels aan, voetjes omhoog en klaar! Wees lief jezelf. 

Zodra het weer kan, maak deze verzorging af met een metamorfosemassage. Deze is eveneens op de voet, op jou levensenergie. Home (metamorfosemassage.nl) Verborgen blokkades krijgen de ruimte om verwerkt en geheeld te worden. Met of zonder woorden, ontspanning ten voeten uit.

Ik heb mij vanmorgen gelinkt aan de landelijke site van metamorfose massage Nederland. Zit mijn praktijk niet in jouw woonomgeving, kijk dan op de site welke praktijk het dichtstbijzijnde is.

Heb het goed, zorg voor jezelf en hou het gezond.

Liefs Kaat! Zondag 3 januari 2021

Het nieuwe jaar is begonnen, hopelijk een jaar met meer licht en voorspoed dan dat 2020 ons heeft gebracht.

Al is dat laatste ook niet helemaal het geval, ondanks dat het een een zwaar jaar was, heeft het ook inzicht en verstilling gebracht.

Verstilling om bij jezelf te raden te gaan, zit ik nog op het juiste spoor. Wil ik in deze relatie blijven, dient deze baan mij nog, of is het juist nu de tijd om mijn hart te gaan volgen?

Ik ga dit jaar voor licht en liefde, ontspanning en herstel. Mijn missie is om je beter te laten “voelen” te laten luisteren naar de signalen van je lijf en te doen ont-spannen. Want juist de ontspanning hebben we zo hard nodig om het verschil te kunnen gaan maken in 2021.

Met liefde, Kaat!

Hier is hij dan, mijn eerste BLOG!

Wat is trauma nog eigenlijk?

Een trauma kan ontstaan wanneer je één of meerdere schokkende gebeurtenissen hebt meegemaakt en deze niet op tijd hebt kunnen verwerken. De verwerkingstijd was te kort of simpelweg niet aanwezig. Hierdoor wordt de schok / schrik opgeslagen in je lijf – jouw zenuwstelsel. De schrik wordt hierdoor niet op een natuurlijke manier verwerkt. Een trauma ontstaat dus doordat de gebeurtenis niet goed verwerkt is of geen plekje heeft kunnen krijgen.

Ik hoor je vragen, wat is dan een schokkende gebeurtenis – dat is voor iedereen verschillend. Maar je kunt denken aan, geboorte trauma, ongewenst kinderloosheid, een (verkeers) ongeval, brand, echtscheiding, misbruik, geweld, verlies van gezondheid, baan of geliefde, een oorlogssituatie, verwaarlozing of onveilige situatie.

Deze overweldigende gebeurtenis sla je op in je lijf als een herinnerd, maar nog veel vaker als een verdrongen of vergeten trauma. Zolang de schrikreactie blijft bestaan – blijf je je gejaagd, angstig, boos, eenzaam of verdrietig voelen. Wanneer je je natuurlijke verwerkingssysteem stimuleert (met behulp van een coach of therpeut) kan de herinnering alsnog vrijgezet en verwerkt worden. Je her programmeert waardoor de situatie en de emotie los gekoppeld worden van elkaar, en weer los van elkaar kunnen worden beleefd.

De loskoppeling geeft je weer de mogelijkheid door te ademen, het vlucht – gevecht of verlamdegevoel los te laten. De blokkade is er af – waardoor je alsnog kunt herstellen, jouw veerkracht geeft herstel.

Je kunt dus los komen van trauma, al geldt dat niet voor alle trauma’s! – het litteken blijft wel altijd zichtbaar – zorg dus goed voor jezelf. Eet gezond, beweeg en neem voldoende rust.

Tot de volgende blog,

Kaat

Opschonen

De lente kondigt zich aan, hoe heerlijk de zon op je huid, de minimale geluiden, vogels in alle soorten en maten. De laatste sneeuwrestjes die smelten door de kracht van zon en de eerste krokussen vol in bloei. Dan weet je, dan ruik je, dan voel je, er komt een nieuwe tijd aan.

Maar wat als je dan toch steeds moet huilen, het verdriet pijn doet in je lijf, je wel wilt bewegen maar je doet het niet, sta er dan gewoon even bij stil. Laat het er zijn omdat het er simpelweg is.

Laat je tranen de vrije loop, zij zijn immers de pareltjes van de ziel. Die mogen gezien worden om wie ze zijn. Laat je troosten, leg je hoofd op iemands schouder, sla de handen in één, en schoon op.

Sta de schokkende beweging tijdens het huilen toe, hou niet in en huil alles eruit. Huil net zo lang tot dat de tranen op zijn, je lichaam ontspant en de rijke zuurstof je hoofd weer bereikt. Laat de woorden voor wat ze zijn…….voel en ga schoon het voorjaar in.

Lemnis-Kaat coaching . trauma verwerking . ont-spanning

21 februari 2021

#lemniskaat#verbinding#ontspanning#zorg#bwoners